Postări populare

duminică, 23 ianuarie 2011

Animale hibride: 10 combinatii uimitoare! FOTO

Ligri, leopei, bivaci, ursi grolari... in natura, imperecherile intre animale din specii diferite, dar cu gene asemanatoare, sunt destul de rare, dar, totusi, uneori se intampla. Alteori, curiozitatea ii face pe oameni sa fie nerabdatori si atunci se joaca ei de-a Cupidon. Vezi 10 exemplare uimitoare de animale hibride!

1. Zebroid
Aceasta denumire o poarta orice animal hibrid rezultat din incrucisarea unei zebre cu orice mamifer din rasa cabalina: poate fi vorba de cal, magar sau catar.
 


2. Ligru

Acest animal este rezultatul incrucisarii unui mascul leu cu o femela tigru. Arata ca un leu mai mare cu dungi difuze. Spre deosebire de lei, ligrilor le place sa inoate, la fel ca si tigrilor. Masculii de ligru sunt sterili, insa femelele nu. Ele se pot imperechea atat cu tigri, cat si cu lei.
 


3. Bivaca (bivol + vaca)

Carnea de bivaca, desi foarte rara, este mult mai saraca in grasimi si colesterol decat cea de vaca.
 


4. Cama (camila + lama)

Incrucisare a unui mascul de camila cu o femela de lama. Primul exemplar s-a nascut in 1998 in Dubai. Scopul era obtinerea unui nou tip de animal, de dimensiunea si puterea camilei, dar mai bland si cu o lana care poate fi valorificata, precum cea a lamei.


5. Leopeu (leu + leopard)

Rezultatul incrucisarii unui mascul leopard cu o femela leu. Capul seamana foarte mult cu cel al unui leu, insa restul corpului este de leopard. Primul exemplar de acest fel s-a nascut in India, in 1910.



6. Pisica bengaleza sau pisica-leopard

A aparut ca o rasa hibrid creata de oameni intre pisica leopard asiatica si pisica domestica. Ce e foarte interesant este ca pisica bengaleza este mult mai sociabila decat pisicile domestice obisnuite si, in plus, este si foarte atasata de stapan, cu toate ca arata ca un leopard in miniatura.



7. Ursul grolar (urs grizzly+ urs polar)

Un animal foarte interesant, acest urs este rezultatul incrucisarii naturale in salbaticie intre ursul polar si marele grizzly. Mai multe exemplare de acest fel au fost intalnite in Alaska. Se crede ca inmultirea acestor ursi hibrizi se datoreaza incalzirii climei la nivel global.


8. Hibrid intre oaie si capra

Un caz neobisnuit de hibrid intre oaie si capra a fost raportat in 2000 in Botswana. Animalul s-a nascut din imperecherea spontana a unei capre cu un berbec, care locuiau in acelasi tarc.



9. Balena-delfin

Acest hibrid este puiul unei balene fals ucigase (Pseudorca crassidens) si al unui delfin. Balenele-delfin au dimensiuni, culori si forme intermediare intre o balena ucigasa si un delfin.



10. Iac + bizon

Aceste animale hibride, incrucisarea dintre iac (Bos grunniens) si bizonul american, sunt frecvent intalnite in Canada, unde sunt crescute pentru carne si pentru lapte. Sunt apreciate pentru ca s-au adaptat foarte bine la iernile aspre din Canada.



 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu