Postări populare

vineri, 14 ianuarie 2011

Windows Vista

Dupa cativa ani de forjat diverse forme de Windows XP (xp home, wp pro, xp media center – unele din ele cu licenta, altele fara licenta) si cateva saptamani de forjat Windows Vista, cred ca sunt in masura sa fac cateva comparatii si sa raspund intrebarilor de la concurs:
1. Cu ce este Windows Vista mai bun decat Xp? Sau contrariul.
Cu siguranta diferenta majora o reprezinta grafica mult mai avansata a Vistei. Este primul lucru de sare in ochi, atat profesionistilor cat si amatorilor. Chiar daca in general ca functionalitate se aseamana destul de mult, exista si diferente insa eu n-am descoperit nici o diferenta senzationala, care sa ma faca sa zic “uauuuuu, asta da diferenta”.
Dupa ani de zile de XP trecerea la Vista nu e tocmai usoara, in XP invatasem meniurile pe de rost puteam da asistenta prin telefon fara sa am XP-ul in fata, la multe probleme stiam direct unde si ce trebuie sa fac, Vista a cam dat lucrurile peste cap, meniuri putin altfel gandite si altfel structurate.
Vista cam risipeste de resurse la momentul actual, tinand cont ca e nevoie de 2GB ram si cel putin 20GB HDD doar pentru sistemul de operare, insa sunt ferm convins ca in putin timp 2GB ram va fi ceva cat se poate de normal, multi utilizatori vor ajunge sa aibe 8GB, procesoare super puternice, placi video de 4GB iar cerintele Vista vor reprezenta un nimic.
Vista a aparut ca un sistem instabil, scos se pare in graba, insa a fost peticit destul de bine in ultimul timp existand din ce in ce mai putin plangeri legate de instabilitate, drivere sau alte probleme.
CONCLUZIE: Nu cred ca Vista e mai bun decat XP si nici XP mai bun decat Vista.


2. De ce este important sa achizitionezi o licenta Windows, care sunt avantajele pe care le ai folosind o licenta valida?
Hmmmm, subiect sensibil evident in mor normal orice soft/muzica/film/joc ar trebui achizitionat in mod legal insa pretul este un urias obstacol. Pare greu de acceptat ca o familie care-si numara cu grija banii de mancare si facturi sa dea 2,3,4 milioane pe o licenta de windows, cand o poate avea gratis cu putine dezavantaje. Avantajele le-as adauga la categoria “bla-bla-uri”, asistenta din partea specialistilor Microsoft, protectie sportita, update-uri … suna bine, insa eu de ani am sistem cu licenta si niciodata n-am fost nevoit sa apelez la asistenta, protectie sporita de unde, ca de virusat tot m-am virusat (nu tine de licenta sau nu) iar pentru update-uri se gasesc solutii. E chestie de bun simt, daca iti permiti sa cumperi o licenta nu ezita si cumpara-o, dar daca resimti din plin lipsa banilor si n-ai bani de dat pe softuri, asta e il iei gratis si te multumesti cu ce primesti.
   Tin sa spun ca articolul nu este al meu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu