Postări populare

vineri, 14 ianuarie 2011

Chrome review – Pro si contra

Statisticile spun ca primele ore de testare sunt critice pentru utilizatori in a decide daca folosesc sau nu un soft/o aplicatie. In ceea ce ma priveste pe mine si Google Chrome, n-a fost sa fie. Dupa doua ore de testare n care totul a inceput bine, totul a luat-o neasteptat in jos. In continuare, plusurile si minusurile problemei.
Pro (ce mi-a placut)
  • Importa setarile din Firefox, bookmark-urile, history-ul si cookie-urile. Ceea ce era oarecum de asteptat avand in vedere ca Google a colaborat cu Mozilla o buna perioada de timp.
  • Atunci cand deschizi un nou tab, iti afiseaza cele mai accesate pagini, sub forma de thumbnails, ultimele tab-uri inchise, etc.
  • Se poate raporta un website pentru phishing, spam sau downtime direct din browser, fara vreun alt plugin.
  • Nu ocupa spatiu inutil pe ecran. In modul ce ocupa tot ecranul, nu exista bara de titlu, nu exista status bar sau bara de search. Avem doar tab-urile, bara de adresa si bookmark-urile. In rest e pur si simplu spatiu folosibil. Status bar-ul apare doar on hover pe link-uri sau atunci cand pagina este in curs de incarcare. Casuta de search apare in partea din dreapta sus. Din punct de vedere statistic, partea din dreapta sus este cel mai putin incarcata/folosita dintr-un website.
  • Ocupa cam 25MB RAM fara tab-uri deschise, si cu ~1-2MB/tab deschis dupa aceea, fapt ce il plaseaza mai sus decat Firefox din punctul asta de vedere.

Contra (ce m-a dezamagit)
  • Dupa o ora si un pic, a inceput sa se comporte ciudat, sa faca redirecturi aiurea, sa nu-mi mai accepte parolele, sa nu ma lase sa ma autentific pe nicaieri, sa se blocheze si sa nu vrea sa inchida nimic. Ba mai mult, in urma “End task-ului”, s-a repornit de unul singur in aceeasi stare, problema fiind rezolvata cu reset. Insa dupa asta nu mi-am mai batut capul, urmand sa-l folosesc atunci cand vor exista mai putine bug-uri.
  • Prezentarea nu este a mea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu