Postări populare

vineri, 21 ianuarie 2011

Cum sa devii un blogger popular?

Astazi propun sa vorbim despre un subiect destul de interesant, cum sa devii un blogger popular, cum sa maresti popularitatea blogului si sa castigi respectul in blogosfera.


In primul rand doresc sa spun ca popularitatea blogului este facuta de autor. Cu alte cuvinte, autorul trebuie sa castige respectul cititorilor si apoi popularitatea singura va veni, ca o musca la miere.

Imi dau seama ca multi vor zice ca trebue sa fii expert ca sa faci un blog popular.

OK, sunt de acord cu aceasta afirmatie, dar declar – profesionalismul autorului nu este de ajuns! La fel de importante sunt si alte calitati, despre care vom discuta mai jos:

1. Comunicarea – fara ea nici un pas!

Puteti sa ma contraziceti si sa dati exemple de bloguri la care comentariile sunt inchise si au cateva mii de vizitatori zilnic. Da, exista. Dar raspundeti la o intrebare simpla – aceste bloguri sunt populare pentru oameni sau pentru motoare de cautare?

Cred ca raspunsul este a doua optiune.

Blog este o resursa sociala, asta inseamna ca trebuie sa aiba posibilitatea de a comunica, de a vorbi. Si ce vorba poate fi in lipsa comentariilor?

De fapt chiar si comentariile deschise nu sunt un semn de socializare a autorului. Insusi postarea ar trebui sa fie in forma de dialog. Imi aduc aminte de anii din liceu, orele plictisitoare nu erau interesante.

Scrieti postarea in acel format in care comunicati de obicei cu cei mai buni prieteni. In acest fel si cititorii vor vedea in dumneavoastra pe unul “de-al lor”. Acesta este primul pas spre crearea unui blog de succes.

2. Buna dispozitie.

Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa jucati rolul unui “clovn prostuti”. Dar cateva glume in text sunt binevenite. Datorita glumei va creste interesul cititorilor la personalitatea dumneavoastra.

Cu cine preferati sa vorbiti, cu un scartar rautacios sau cu o persoana ce intotdeauna zambeste si face pe altii sa zambeasca?

Nu scrieti postari uscate, mai puneti o fraza distractiva, o gluma, o povestire amuzanta din viata. Acest lucru va fi un plus pentru dumneavoastra.

Daca dupa citirea postarii dumneavoastre dispozitia cititorului se va imbunatati, atunci nu v-ati deranjat in zadar. Popularitatea dumneavoastra este in crestere.

3. Autor – online si in viata.

Tineti minte un lucru simplu – cititorii vin la voi nu numai sa invete ceva nou despre SEO. Ei vin si pentru a cunoaste mai de aproape pe autor.

Ati fost intr-o excursie interesanta? Ati vizitat un muzeu? Ati gatit un tort delicios? Ati facut un om de zapada?

Descrieti aceste evenimente si publicatile pe blogul dumneavoastra insotite de cateva poze de la locul evenimentului.

Cititorii vor cunoaste viata dumneavoastra si veti fi tratat cu mai mare respect. Nu e de mirare ca postarile netematice sunt foarte populare si au o multime de comentarii.

Fiti mai aproape de cititori si blogul dumneavoastra va deveni si mai popular!

4. Politete si bunatate.

Inca din frageda copilarie, societatea in care traim ne invata sa fim politicosi si buni fata de ceilalti. In blogosfera aceste sfaturi sunt binevenite.

Intotdeauna raspundeti la comentariile cititorilor dumneavoastra, nu neaparat fiecarui in parte. Puteti scrie un singur raspuns si sa fie adresat tuturor comentatorilor. Lucru principal, sa aratati ca va pasa de cititori.

Sa nu fiti “cu nasul pe sus”, nu demonstrati superioritatea in fata cititorilor.

Un alt punct important.

Cred ca nu o data v-ati confruntat cu comentatori ce au comentat foarte urat blogul sau postarea dumneavoastra. Am dreptate?

Cum ati reactionat? Agresiv sau ati ignorat?

Tineti minte un lucru, daca o persoana a lasat un comentariu negativ pe blogul dumneavoastra, inseamna ca la acea persoana ceva sa intamplat si ea incearca sa gaseasca o modalitate de a descarca starea proasta. Nu bagati in seama acea persoana.

In cazul in care un comentariu este foarte urat, stergeti-l si uitati de el.

5. Ajutor pentru oameni.

De ce blogurile devin populare? E simplu – autorii ofera cititorilor argumente, sfaturi, recomandari si nu cer nimic in schimb.

Bloggerii populari mereu ajuta pe altii si pentru asta sunt iubiti si respectati, ascultati si apreciati. Si mereu sunt cititi.

Vizitatorul intrand pe acest blog si primind raspuns la intrebarea sa, va reveni aici din nou si din nou si in cele din urma va deveni cititorul fidel.

Si blogul devine tot mai popular!

6. Blog pur comercial – modalitate de insucces.


Multi bloggeri populari primesc beneficii financiare din jurnalul sau. In acest lucru nu este nimic rau, dar trebuie sa stiti masura.

Nu postati materiale promotionale in fiecare zi, chiar daca aveti multe cereri. Tineti minte ca cititorii dumneavoastra au nevoie de materiale interesante si utile.

Facand din blogul dumneavoastra un proiect pur comercial, il veti ruina. Sa presupunem ca la inceput veti culege roadele muncii (multi bani), dar va dura ceva timp si „o gradina frumoasa va muri”.

Cu cat sunt mai putine materiale publicitare pe blog, cu atat este mai placut pentru cititori. Si asta inseamna mai popular!

Asta e tot. Acum stiti cum sa deveniti un blogger popular si cum sa faceti un blog popular.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu